Turkiets president Recep Tayyip Erdogan bekräftar att det finns Turkietallierade Syrienrebeller i Libyen.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan bekräftar att det finns Turkietallierade Syrienrebeller i Libyen. Bild: Presidential Press Service via AP/TT

Turkiet: Syriska rebeller på plats i Libyen

ANNONS

Turkallierade syriska rebeller är på plats i Libyen, bekräftar Turkiet.

– Turkiet är där med en utbildningsstyrka. Där finns också folk från Syriska nationella armén (ett namn på rebellgruppen som tidigare kallades Fria syriska armén), säger Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.

Syriska nationella armén är ett paraplyorgan för rebellgrupper som Turkiet stödjer i Syrienkriget. I konflikten i Libyen står Turkiet bakom den FN-erkända regeringen i Tripoli, som står under angrepp från krigsherren Khalifa Haftars styrkor som strider för en alternativ regering i östra Libyen. Den har stöd från bland andra Ryssland, Egypten och Förenade arabemiraten.

Förhandlingar om ett eldupphör i striderna utanför Tripoli har återupptagits, meddelar FN. Khalifa Haftar säger dock att ett eldupphör endast är möjligt om Turkiet drar sig tillbaka från konflikten.

ANNONS

Turkiets president Erdogan anklagar Ryssland för att skicka soldater till Libyen och säger att Haftar anlitar sudanesiska miliser.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS