Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan bekräftar att det finns Turkietallierade Syrienrebeller i Libyen. Bild: Presidential Press Service via AP/TT

Turkiet: Syriska rebeller på plats i Libyen

Turkallierade syriska rebeller är på plats i Libyen, bekräftar Turkiet.

– Turkiet är där med en utbildningsstyrka. Där finns också folk från Syriska nationella armén (ett namn på rebellgruppen som tidigare kallades Fria syriska armén), säger Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.

Syriska nationella armén är ett paraplyorgan för rebellgrupper som Turkiet stödjer i Syrienkriget. I konflikten i Libyen står Turkiet bakom den FN-erkända regeringen i Tripoli, som står under angrepp från krigsherren Khalifa Haftars styrkor som strider för en alternativ regering i östra Libyen. Den har stöd från bland andra Ryssland, Egypten och Förenade arabemiraten.

Förhandlingar om ett eldupphör i striderna utanför Tripoli har återupptagits, meddelar FN. Khalifa Haftar säger dock att ett eldupphör endast är möjligt om Turkiet drar sig tillbaka från konflikten.

Turkiets president Erdogan anklagar Ryssland för att skicka soldater till Libyen och säger att Haftar anlitar sudanesiska miliser.