Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Söndagens explosion i centrala Istanbul dödade sex personer. USA uttryckte sina kondoleanser på söndagen efter attentatet, något som Turkiet nu avvisar.  Bild: Khalil Hamra
Söndagens explosion i centrala Istanbul dödade sex personer. USA uttryckte sina kondoleanser på söndagen efter attentatet, något som Turkiet nu avvisar. Bild: Khalil Hamra

Turkiet avvisar USA:s kondoleanser efter attentatet

Efter söndagens bombattentat som dödade sex personer i centrala Istanbul har USA uttryckt sina kondoleanser till Turkiet – något som landet vägrar att ta emot.

På söndagseftermiddagen inträffade en explosion i centrala Istanbul i Turkiet. Sex personer dog och minst 80 skadades.

Efter händelsen, som utreds som misstänkt terrordåd, reagerade världens ledare och regeringar med fördömanden över händelsen och kondoleanser till Turkiet och de drabbade.

”USA fördömer starkt våldsdådet som ägde rum idag i Istanbul, Turkiet. Våra tankar går till de som skadats och våra djupaste kondoleanser går till dem som förlorat nära och kära. Vi står axel vid axel med vår NATO-allierade Turkiye för att motverka terrorism”, skriver det amerikanska Vita husets pressekreterare Karine Jean-Pierre i ett officiellt uttalande.

Men på måndagen sa Turkiets inrikesminister i en tv-sänd intervju att de "inte accepterar USA:s kondoleanser”, vilket bland annat AP rapporterar.

LÄS OCKSÅ: Kurdiska PYD: Vi ligger inte bakom terrordådet i Istanbul

LÄS OCKSÅ: Misstänkt gripen för bombdåd i Istanbul

LÄS OCKSÅ: Flera döda efter explosion i Istanbul

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.