Turistort förbjuder bara bröst

En italiensk ort utanför Neapel ska börja bötfälla personer som visar sig barbröstade. ”Inget mer av detta oanständiga beteende”, skriver borgmästaren i ett Facebook-inlägg.

ANNONS
|

Den politiska ledningen i den italienska turistorten Sorrento har fått nog av bröstvårtor. Därför har man nu fått igenom en lagändring som gör det straffbart att visa sig utan ovandel, vilket amerikanska CNN också rapporterat om.

Stadens borgmästare Massimo Coppola bekräftar att bötessumman kommer att ligga mellan 25 till 500 euro.

”Inget mer av detta oanständiga beteende”, skriver han i ett Facebook-inlägg 6 juli.

”Det är därför som jag har skrivit under denna förordning som förhindrar människor från att gå runt med bara bröst och i badkläder.”

Halvön Sorrento är en populär badort belägen på Neapelbuktens södra sida, inta alltför långt från Amalfi-kusten, och lockar många besökare varje sommar.

ANNONS

”Dessa typer av beteenden kan anses vara en orsak till spänningar och besvärligheter bland både Sorrentos invånare och turister”, utvecklar borgmästare Massimo Coppola.

Vill stoppa biltrafik

De nya anti-näckreglerna är inte den enda underliga förändringen som skett i staden på senare tid.

Under sommaren gäller särskilda trafiklagar på vägen mellan Vietri sul Mare och Positano, vilken går mellan Salerno och Amalfikusten.

Bilar med registreringsskyltar som slutar med udda nummer får endast trafikera rutten på udda datum, medan det omvända gäller för jämna registreringsskyltar. Regeln, som gäller från mitten av juni till 30 september, tillkom på grund av bilköer som uppstår under högsäsong.

”Med detta vill vi skydda och förbättra värdigheten, livskvalitén och dekoren i stadskärnan och de offentliga utrymmena.”, skriver Coppola.

LÄS MER:Sommardilemmat: Hur naken får jag vara bland folk?

LÄS MER:Så gör du huset säkert inför semesterresan

LÄS MER:Stor badguide: 38 mysiga badplatser i och runt Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS