Turistbuss i krock på motorväg i Tyskland – 52 personer skadade

På tisdagseftermiddagen inträffade en trafikolycka på motorvägen i tyska Brandenburg. 52 personer skadades, varav flera av dem allvarligt.

ANNONS
|

En allvarlig bussolycka inträffade på motorvägen A12 i Brandenburg, strax söder om huvudstaden Berlin.

En av lastbilarna uppges ha försökt byta fil, men då kört in bakifrån i en annan lastbil varpå den sedan kolliderat i sidled med en turistbuss, rapporterar tyska Bild.

52 personer skadades, varav 13 av dem fick allvarliga skador. På kvällen hade det inte kommit några uppgifter om dödsfall.

Buss full med ungdomar

Turistbussen var på besök från Polen och var med både unga och vuxna. Flera av passagerarna ombord på bussen ska ha klämts fast och fick hjälpas ut genom fönstren.

En av lastbilarna som varit inblandad i olyckan var en tankbil, men som vid tillfället inte varit lastad. Däremot läckte diesel ut på grund av att lastbilens tank slets upp, uppger polisens presstalesperson till Morgenpost.

ANNONS

Ett omfattande räddningsarbete pågick i samband med olyckan, där räddningshelikoptrar, ambulans och polis kallades till platsen.

Motorvägen A12 var avstängd under en längre period medan räddningsinsatsen pågick, vilket orsakade omfattande köer.

LÄS MER:Polisens nära-döden upplevelse fångades på film: träffades nästan av bil

LÄS MER:Tyska domstolsbeslutet: Naken hyresvärd inte anledning nog att sänka hyran

LÄS MER:Intensiv polisjakt efter fyra rymlingar i USA – pastor dödades

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS