Turist fick benet bortsprängt

Delar av Central Park i New York har stängts av efter en explosion där en turist ska ha blivit svårt skadad. Vittnesuppgifter gör gällande att mannen klättrade på klippor när han plötsligt klev på ett objekt som "sprängdes". Det rapporterar CBS.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 11 som det hördes en kraftigsmäll i Central Park. Enligt amerikanska medier ska den skadade mannen ha varit i sällskap med tre andra unga män från Washington.

– Vi hörde en smäll som lät lika högt som ett kanonskott.Killens ben sprängdes av och han slungades ner på marken. Det blödde något fruktansvärt, uppgav ett vittne enligt The Mirror.

–Jag har ingen aning om vad som hände, saen av männen som ska ha varit i sällskap med den skadade mannen till CBS.

Ett ögonvittne berättade för CBSatt den sett en man klättra på klippor. Mannen ska ha klivit på något som "exploderade".

ANNONS

Poliskällor ska ha uppgett för CBS att manmisstänker att det var någon typ avfyrverkerier som orsakade explosionen.En bombhund har nu skickats in i området där explosionen ägde rum.

Offret uppges vara 19 år gammal. Hans tillstånd ska varakritiskt, men stabilt.Den skadade mannen har nu förts till sjukhus med ambulans.

ANNONS