Gatorna är tomma i Sidi Bou Said utanför Tunisiens huvudstad. Myndigheter skärper regler och hotar att åtala dem som sprider coronasmitta för dråp.
Gatorna är tomma i Sidi Bou Said utanför Tunisiens huvudstad. Myndigheter skärper regler och hotar att åtala dem som sprider coronasmitta för dråp. Bild: Hassene Dridi/AP/TT

Tunisien: Smittspridare kan dömas för dråp

ANNONS

Den som inte följer myndigheternas förhållningsregler och därigenom smittar någon med covid-19 kan åtalas för dråp. Varningen kommer från Tunisiens inrikesdepartement på tisdagen.

– Om de som är sjuka inte isolerar sig i enlighet med hälsodepartementets krav och smittar någon annan, kommer vi att brottsåtala dem, säger inrikesminister Hicham Machichi.

Utegångsförbud har införts mellan klockan 18 och 6 för att hindra smittspridningen i landet. Och omfattande restriktioner gäller dem som befinner sig utomhus övriga timmar under dygnet.

De som har insjuknat i covid-19 får inte lämna hemmet alls.

Hundratals människor som inte följt det strikta regelverket har gripits.

Omkring 600 fall av coronasmittan har registrerats i Tunisien. Drygt 20 dödsfall har konstaterats.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS