Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Qatars emir Tamim bin Hamad Al Thani välkomnar USA:s utrikesminister Rex Tillerson.

Tufft läge i USA:s Qatar-medling

USA:s utrikesminister Rex Tillerson har mött de fyra arabländer som bojkottar Qatar i ett försök att medla i konflikten. Men uppvärmningen inför onsdagens möte var frostig.

Alla fyra länderna har kritiserat det avtal som USA och Qatar tecknade på tisdagen för att bekämpa terrorism. Avtalet är ett försök att lösa krisen sedan Saudiarabien, Bahrain, Förenade arabemiraten och Egypten bröt sina diplomatiska förbindelser med Qatar den 5 juni. De anklagar emiratet för att stötta terrorism.

"Det här steget är otillräckligt", sade de fyra arabländerna i ett gemensamt uttalande som publicerades av den statliga saudiska nyhetsbyrån SPA. De tillade att de fyra staterna "noga ska övervaka Qatars allvar i kampen mot alla former av finansiering, stöd och hysande av terrorism".

Åtaganden som myndigheterna i Qatar har tagit på sig "kan man inte lita på", stod det i uttalandet, med hänvisning till tidigare avtal som enligt uppgift inte har uppfyllts.

Rex Tillerson träffade den saudiske kronprinsen och tryckte efter mötet på att USA och Saudiarabien har ett "starkt partnerskap". Tillerson mötte också utrikesministrarna från de USA-allierade länderna Saudiarabien, Egypten, Förenade Arabemiraten och Bahrain i den saudiarabiska staden Jeddah, med målet att få ett slut på den värsta dispyten på flera årtionden mellan de USA-allierade Gulfländerna, men några uppgifter om vad som sades och om eventuella genombrott i samtalen har inte kommit ut.