Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Trumps rådgivare bojkottade möte för att stötta SD-politiker

Nyligen nekades EU-parlamentarikern Kristina Winberg (SD) tillträde till ett möte med Israels vice utrikesminister. Det ska ha fått en av Donald Trumps rådgivare att i sin tur bojkotta ett möte med den israeliska ministern. - Sveriges representant är medlem i ett parti med nynazistiska tendenser och därför valde utrikesdepartementet att inte inkludera henne i mötet med Hotovely, säger en talesman för Israels utrikesdepartement.

Orsaken till att SD:s EU-parlamentariker inte var välkommen att delta i mötet med Israels vice utrikesminister Tzipi Hotovely ska ha varit Sverigedemokraternas politik.

- Sveriges representant är medlem i ett parti med nynazistiska tendenser och därför valde utrikesdepartementet att inte inkludera henne i mötet med Hotovely, säger en talesman för Israels utrikesdepartement till Times of Israel.

Kristina Winberg var själv ovetande till varför mötet ställdes in.

- Jag kan bara säga att det var lite diskussion här innan, men jag vet inte orsaken till det, säger hon till Expressen.

Trumprådgivaren slöt upp bakom SD-politikern

Efter att Winberg nekats till att träffa den israeliske ministern ska hela delegatgruppen valt att bojkotta mötet, som var en del i en större konferens för konservativa europeiska politiker i Jerusalem.

Bland de som slöt upp bakom SD-politikern fanns Donald Trumps rådgivare Becky Dunlop. Tillsammans med resten av den konservativa delegationen ska hon ha beslutat sig för att bojkotta mötet helt och hållet.

Becky Dunlop har tidigare arbetat för Ronald Reagan och George W. Bush under deras respektive presidentperioder. Hon fungerar nu som rådgivare åt den tillträdande presidenten Donald Trump.

Winberg portades från fler möten 

Enligt talespersonen för Israels utrikesdepartement ska även orsaken till att justitieministern Ayelet Shaked ställde in ett tal i tisdags vara kopplad till Kristina Winbergs medverkan.

Den konservativa delegationen fick tidigare i veckan en genomgång som israeliska utrikesdepartementet höll i, som Winberg ombeds avstå från att delta i.  

 

GP söker Kristina Winberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.