Trumps nya attack mot Sverige

Donald Trump går åter mot att attack mot Sverige. Han kommenterar sitt tidigare tal på Twitter och menar att "fake news media" vill mörka sanningen som Sverige. ”Fejkmedierna försöker säga att den storskaliga invandringen till Sverige fungerar bra. INTE!”, skriver han.

ANNONS
|

President Donald Trump kommenterar nu direkt Sveriges migrationspolitik i ett inlägg på Twitter, och anklagar medierna för att mörklägga sanningen.

"FEJKMEDIA försöker framföra att storskalig immigration i Sverige fungerar alldeles förträffligt. INTE!", skriver Donald Trump på sitt Twitterkonto.

Det var senast under natten mot söndag som president Trump, under ett tal i Florida, nämnde Sverige i samband med politiska säkerhetsfrågor.

– Vi måste hålla vårt land säkert. Se på vad som hänt i Tyskland, se vad som hände i går kväll i Sverige. Sverige? Det kunde ni inte tro va? sade han i samma veva som han nämnde flertalet terrorattacker i Europa under förra året.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Så hånas Trump på nätet efter Sverige-uttalandet

Uttalandet har skapade enorm kritik och frågeteckenruntom i världen och i Sverige. Inte minst har det florerat tweets och hån mot Trump. Under söndagskvällen svarade han omvärlden via Twitter:

– Mitt uttalande om vad som hände i Sverige syftade på ett inslag som jag såg på Fox News om invandring i Sverige, twittrar Donald Trump som svar.

Nu har han alltsåuttalat sigom Sverige igen - men denna gången via sitt Twitterkonto och om Sverigesmigrationspolitik där han hävdar att den politik som förs inte skulle fungera alls.

ANNONS