Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Trumps fru på nakenbilder - rykten om att Donald själv har läckt dem

Donald Trumps fru, USA:s möjliga nästa "first lady" har en tidigare karriär som nakenmodell. Efter New York Posts publicering i helgen florerar nu rykten om vem som egentligen ligger bakom släppet av bilderna.

Det är under lördagen och söndagen som New York Post har publicerat en rad nakenbilder på Melania Trump. Bilderna togs och publicerades i en fransk herrtidning 1995 men har aldrig tidigare funnits på nätet.

Vid tidpunkten var Melania 25 år gammal. NY Post anklagas nu för sexism och för att smutsa ner den redan infekterade valdebatten ytterligare.

Bland annat på Twitter skriver flera användare att NY Post tar valrörelsen till en "neandertalarnivå".

Enligt Aftonbladet medverkar även en svensk kvinna på samma bilder, naken kramandes Melania Trump. Kvinnan heter Emma Eriksson och säger till tidningen:

– Jag hade ingen aning om detta eftersom det är ett av alla mina gamla modelljobb, men jag kommer ihåg jobbet eftersom det var lite lättklätt.

"Presidentkandidaten vill flytta fokus"

Donald Trump själv ska ta det hela med ro.

– Det finns inget att skämmas över med bilderna. Hon är en vacker kvinna, säger hans rådgivare Jason Miller till CNN.

Under måndagen kommer nu spekulationer om att det är Donald Trump själv som ligger bakom läckan av bilderna, för att flytta fokus från de senaste dagarnas debatt efter att en muslimsk pappa, vars son dödades i Irak som amerikansk soldat, starkt kritiserat Trump.

I en analys i webbtidningen Gawker spekulerar skribenten kring om personen som läckte bilderna i själva verket hade uppmanats att göra så – av Trump själv eller av hans medhjälpare. 

Allt i så fall, enligt spekulationerna, för att media ska glömma Khizr Khan´s förödmjukande attack mot presidentkandidaten.

En av teorierna kring varför det skulle kunna vara så är att det annars vore konstigt att bilderna aldrig publicerats tidigare samt att det är märkligt att det är just konservativa NY Post som publicerar bilderna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.