Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/13

Trump tystar USA:s miljömyndigheter

USA:s president Donald Trump har gett departementet för markfrågor och naturresurser order om att all viktig kommunikation i fortsättningen ska gå genom Vita huset.

Texten börjar under tv-inslaget

 

Enligt ett internt dokument som AFP tagit del av ska "inkommande korrespondens" från miljöorganisationer och representanter för ursprungsbefolkningar, liksom från kongressen, kontrolleras av Vita huset innan departementet för markfrågor och naturresurser får tillstånd att svara.

LÄS MER: Trump vill se utredning om röstfusk

 

Vill begränsa användande av sociala medier

Även miljömyndigheten EPA och jordbruksdepartementet, som båda hanterar frågor om skydd för miljö och klimat, beläggs med munkavle, enligt flera medier i USA. Trumps stab har vidtagit åtgärder för att begränsa möjligheterna för båda myndigheternas tjänstemän att skriva på sociala medier och att kontakta journalister.

– Det skickades ut riktlinjer till myndigheten om att följa de regler som finns, kommenterar Vita husets pressekreterare Sean Spicer.

 

Klartecken för stoppade pipelines

Trump har sagt att regelverket i miljö- och klimatskyddsområdet är byråkratiskt och lovade under valkampanjen att luckra upp lagstiftningen.

Senast i tisdags gav han klartecken för att dra två kontroversiella olje-pipelines som tidigare stoppats efter protester från boende i de akuella områdena och miljöaktivister.

LÄS MER: Kontroversiella oljeledningar ska bekämpas

 

Parkmyndighetens Twitterkonto stängdes

Restriktioner har även drabbat USA:s nationella parkmyndighet. Myndighetens Twitterkonto stängdes tillfälligt av sedan det publicerat bilder som visade att förre presidenten Barack Obamas installationsceremoni lockade större publik än Trumps.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.