Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

USA:s president Donald Trump. Arkivbild.

Trump tvistar med tidning om ordval

Vad var det Donald Trump egentligen sade i en intervju om sin relation till Kim Jong-Un? Ett bråk har brutit ut mellan presidenten och The Wall Street Journal.

I intervjun sade den amerikanske presidenten att han troligen "har en väldigt bra relation" till den nordkoreanske diktatorn, enligt tidningen.

Trump säger nu att tidningen har citerat honom fel. Egentligen sade presidenten att han troligen "skulle ha en väldigt bra relation". Det är stor skillnad, twittrar Trump, och anklagar tidningen för att hitta på nyheter.

Trump ska ha sagt "I have" (jag har), enligt tidningen, medan han själv alltså säger sig ha sagt "I'd have" (jag skulle ha).

 

Båda Vita huset och The Wall Street Journal har släppt ljudklipp från intervjun som bevis, men det är svårt att avgöra om bokstaven "d" uttalas.

Frågan är viktig eftersom minsta antydan till att ledarna haft direktkontakt skulle visa på att USA har förändrat sin hårda attityd till Nordkorea. Trump har tidigare kallat diktatorn "en galning" och "den lille raketmannen", och Kim Jong-Un har svarat med att kalla USA:s president för "psykiskt störd".

I intervjun med The Wall Street Journal fick Trump frågan om han har pratat med den nordkoreanske ledaren.

– Det vill jag inte kommentera. Jag säger inte att jag har det, eller att jag inte har det, svarade presidenten till tidningen.