Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trump: "Trodde det skulle vara lättare"

Donald Trump trodde att jobbet som USA:s president skulle vara lättare än vad det visade sig vara. I dag, den hundrade dagen på posten, håller Trump ett massmöte i en av de nyckelstater som hjälpte honom till Vita huset.

Han saknar att köra bil, har en känsla av att leva instängt och är förvånad över hur tufft presidentskapet är.

I en intervju med nyhetsbyrån Reuters ser Donald Trump tillbaka på de första hundra dagarna i Washington, och med längtan till hur det var innan.

- Jag älskade mitt tidigare liv. Jag hade så mycket på gång, säger han.

- Det här är mer jobb än i mitt tidigare liv. Jag trodde att det skulle vara lättare.

Saknar bilkörning

Även om Trump inte hade så mycket privatliv som affärsman har han fortfarande svårt att vänja sig vid bevakning dygnet runt.

- Man är verkligen inne i sin egen lilla kokong, eftersom man har ett sådant massivt säkerhetsskydd att man verkligen inte kan gå någonstans.

Eftersom han hela tiden skjutsas runt kan han inte köra bil längre, något han saknar.

- Jag tycker om att köra. Jag kan inte köra längre.

Politiskt massmöte

Trump har tidigare sagt att han tycker att 100-dagarsmarkeringen är en "löjlig mätsticka", men sannolikt bryr han sig ändå.

I dag håller han ett politiskt massmöte för sina anhängare i Harrisburg i delstaten Pennsylvania, ett möte där han tros återanvända mycket av retoriken från sin valkampanj.

Valet av plats kan också ha en viss symbolik. Pennsylvania var en av de tre så kallade "swing states" som tillsammans med Michigan och Wisconsin var avgörande för att Trump skulle vinna mot Hillary Clinton.

Själv nöjd

Trots kritik och politiska motgångar är Donald Trump själv mycket nöjd med de dryga tre månaderna på jobbet.

- De första 100 dagarna med min regering har varit bland de mest framgångsrika i vårt lands historia, sade han på en pressträff på fredagen, enligt AFP.

- Jag tror inte att någon har gjort vad vi har åstadkommit på 100 dagar, så vi är väldigt glada.