Trump är beredd att vittna under ed om sin syn på uppgifter i förre FBI-chefen James Comeys vittnesmål.
Trump är beredd att vittna under ed om sin syn på uppgifter i förre FBI-chefen James Comeys vittnesmål.

Trump till motattacker mot Comey

ANNONS
|

James Comey vittnade på torsdagen i senatens underrättelseutskott om sina mellanhavanden med presidenten. Trump ska enligt Comey ha bett honom att lägga ned en FBI-utredning om påstådda rysskopplingar under valet.

- Jag sade inte det, försvarade sig Trump i dag inför journalister och tillade att han är beredd till "100 procent" att vittna om det under ed.

ANNONS

Den sparkade FBI-chefen medgav att han läckt uppgifter om Trumps och hans eget inbördes samtal till en vän som sedan vidarebefordrade uppgifterna till medier.

På fredagsmorgonen amerikansk tid kom Trumps första kommentar på Twitter:

"Trots de många falska uttalandena och lögnerna, total och komplett upprättelse... och wow, Comey är en 'läcka'", twittrade Donald Trump från sitt privata konto.

Trumps advokat Marc Kasowitz planerar nu enligt CNN en formell inlaga i ämnet till två adresser: justitieutskottet i senaten och justitiedepartementets generalinspektör, som har tillsyn över hur ärenden handläggs inom en federal eller statlig myndighet.

James Comey hävdar å sin sida att han hade rätt att läcka uppgifterna eftersom det var hans personliga anteckningar som inte innehöll någon hemlig information.

TT

ANNONS