Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trump stämmer kvinnor – efter övergrepps-anklagelser

Donald Trump kommer att stämma de kvinnor som anklagat honom för påstådda övergrepp. Totalt har elva kvinnor gått ut och hävdat att presidentkandidaten har förgripit sig på dem.

Beskedet kom vid ett tal i Gettysburg i delstaten Pennsylvania, där Trump presenterade sin plan för de första 100 dagarna om han blir vald till president.

- Totalt fabricerat. Händelserna inträffade aldrig. Aldrig. Samtliga dessa lögnare kommer att stämmas när valet är över, sade Trump och passade samtidigt på att svartmåla de medier som publicerat uppgifterna.

- Om de kan slåss mot mig . . . se bara vad de kan göra mot er.

Donald Trump sade också att han kommer att ställa in betalningarna till FN:s miljö- och klimatprogram och i stället använda pengarna till miljöprojekt i USA. Sedan upprepade han att han vill omförhandla handelsavtalet Nafta och dra sig ur det nya Stillahavsavtalet TPP.

Trump lovade också att bekämpa vad han påstår är "massiv korruption" inom regeringen, bland annat genom att tidsbegränsa hur länge man får arbeta som kongressledamot.

Flera kvinnor har anklagat Trump

Med mindre än en månad kvar till valet har totalt elva kvinnor gått ut och hävdat olika övergrepp av Trump. Presidentkandidaten förnekar händelserna och har flera gånger hotat om stämningar.

- De här illvilliga påståendena om mig om olämpligt uppförande mot kvinnor är totalt och fullständigt falska. Och Clintons känner till det, och de känner till det väl, sade Trump vid ett kampanjmöte i Florida där han samtidigt lovade offentliggöra bevis som motbevisar anklagelserna, har Trump sagt enligt Reuters.

En av kvinnorna vittnade om att Trump tafsade på henne ombord på ett flygplan för 30 år sedan.

- Han var som en bläckfisk. Hans händer var överallt, säger den tidigare affärskvinnan till New York Post.

En annan kvinna har berättat om en händelse 2005 då hon jobbade i receptionen på ett företag i fastigheten Trump Tower i New York. Trump ska ha kysst henne direkt på munnen utanför en hiss.

- Det kändes inte som en olyckshändelse. Det kändes som en kränkning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.