Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Republikanske presidentkandidaten Donald Trump gör tummen upp efter att ha hållit sitt tal. Han fick flera gånger buanden från publiken under sitt tal.

Trump presenterar ekonomisk vision

Efter en motig period i sin valkampanj försöker Republikanernas presidentkandidat Donald Trump ta tillbaka taktpinnen. På måndagen var han i Detroit för att presentera sin ekonomiska plan för affärsmän.

Trump lade fram ett paket som ska förenkla skattesystemet för alla och dramatiskt minska inkomstskatten. Han vill minska antalet brytpunkter i skattesystemet från sju till tre med skattesatser på 12, 25 och 33 procent.

Sänkt bolagsskatt

Han lovar att lätta på skattebördan för föräldrar som betalar för barnomsorg för att "det inte ska vara en ekonomisk nackdel att ha barn".

Företagsskatten vill Trump drastiskt sänka till 15 procent från nuvarande 35 procent.

Några internationella handelsavtal, som det nordamerikanska frihandelsavtalet Nafta, ska omförhandlas om Trump vinner valet. Enligt honom har avtalet, som undertecknades som lag av president Bill Clinton 1994, flyttat jobben inom den en gång blomstrande amerikanska bilindustrin till Mexiko.

Angrep Clinton

Han angrep sin motståndare Hillary Clinton flera gånger i talet. Han konstaterade att industristaden Detroit, som styrs av Demokraterna, numera är en misär, där 40 procent av invånarna lever i fattigdom.

Han varnade för att Clinton skulle bli "en katastrof" för Detroit.

- Hon är en kandidat från det förgångna, sade Trump som själv anser sig driva framtidens kampanj.

Frysta regleringar

Trump vill minska på federala regleringar för företagen som enligt honom hämmar ekonomisk aktivitet. Han lovar därför att tillfälligt frysa federala regleringar och väcka liv i projektet med oljeledningen Keystone genom Kanada.

På torsdag är det dags för Demokraternas kandidat Hillary Clinton att tala om sina ekonomiska visioner vid ett framträdande i Michigan, en stat som är starkt beroende av bilindustri.