Arkivbild på expresidenten Donald Trump.
Arkivbild på expresidenten Donald Trump. Bild: Andrew Harnik

Trump Organization fälls för skattebrott

Den tidigare presidentens bolag Trump Organization döms för flera fall av skattebedrägeri, skriver CNN. Domen är en stor framgång för de åklagare i fallet som har lagt ner närmare tre år på att undersöka Donald Trump och hans affärer.

ANNONS
|

En domstol i New York dömde under tisdagen bolaget Trump Organization på samtliga 17 punkter i målet av händelser som har pågått under en 15-års period, skriver NBC News.

Trumps två bolag Trump Corp och Trump Payroll Corp har varit delaktiga i att undvika förmånsbeskattning för höga chefer, som haft tillgång till hyresfria lägenheter och lyxbilar. Ett upplägg som hjälpte dem att smita från skatter.

I somras erkände den tidigare finanschefen för Trump Organizations Allen Weisselberg sig skyldig och blev åklagarens huvudvittne i rättegången. Bolaget hävdar att Weisselberg själv stod bakom upplägget – som även gynnade honom.

Straffet kan väntas bli böter på högst 1,6 miljoner dollar, motsvarande knappt 17 miljoner kronor. Ett litet belopp som inte riskerar framtiden för ett såpass stort bolag, skriver AP.

ANNONS

Donald Trump, som nyligen meddelade att han ställer upp som presidentkandidat för Republikanerna, menar att utredningen mot hans företag är en politiskt motiverad ”häxjakt” som drevs av hämndlystna demokrater.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS