Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu (till vänster) tillsammans med USA:s president Donald Trump under ett möte på Världsekonomiskt forum i Davos i januari.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Trump och Netanyahu möts om Iran

När USA:s president Donald Trump under måndagen tar emot Israels premiärminister Benjamin Netanyahu väntas kärnenergiavtalet med Iran och Teherans roll i Syrien stå högst på dagordningen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Jag avser att diskutera en rad frågor med Trump, men framförallt Iran, dess nukleära ambitioner och aggressiva handlingar i Mellanöstern, säger Netanyahu.

Båda är kritiska till avtalet som slöts mellan Iran och stormakterna 2015. Trump har krävt att europeiska ledare ska införa tuffare krav på Iran för att avtalet ska fortsätta att gälla.

Trump och Netanyahu ska även diskutera försöken att mäkla fred mellan israeler och palestinier, som leds av Trumps svärson och rådgivare Jared Kushner. Ansträngningarna har dock inte lett någon vart sedan Trump erkände Jerusalem som Israels huvudstad.

Det är andra gången som Netanyahu besöker Vita huset. Mötet beskrivs som ett "rutinbesök" och väntas inte leda till några större beslut.