Trump mår ”mycket bra” enligt hans läkare

Donalds Trumps läkare, Sean P Conley, höll en presskonferens på lördagseftermiddagen om Donald Trumps hälsotillstånd efter dennes coronadiagnos.
– Den här morgonen mår presidenten mycket bra, förklarade Sean P Conley och uppgav att han varit feberfri i ett dygn. Samtidigt uppstod det oklarhet om när presidenten egentligen blivit diagnosticerad med covid-19.

ANNONS
|

Donald Trumps lades in på militärsjukhuset Walter Reed på fredagskvällen. På lördagseftermiddagen höll Sean P Conley en försenad presskonferens om Trumps tillstånd.

– Presidenten och hans familj är mycket tacksam för allt stöd de fått, de böner som hela världen och hela landet har sänt, sade Sean P Conley.

– Vid denna tidpunkt är jag och teamet extremt nöjda med hur presidentens hälsa utvecklats. Han har haft mild hosta med nästäppa och trötthet, vilken nu håller på att förbättras.

Inget extra syre uppger läkarna

En av läkarna vid sjukhuset, Sean Dooley, förklarar att man är en hel grupp som vårdar presidenten:

– Presidenten får vård från flera olika läkardiscipliner. Vi övervakar honom mycket noggrant för att se att det inte blir några komplikationer från coronaviruset, eller från de mediciner vi skriver ut.

ANNONS

– Presidenten får inte extra syre och har inte problem med att andas och är uppe och går. Och han är vid mycket gott mod. Han sa till och med: ”Jag känner det som att jag kunde lämna sjukhuset nu.”

Varit feberfri i ett dygn

Sean P Conley förklarar också att Donald Trump är feberfri.

– Jag kan konstatera att presidenten varit feberfri i 24 timmar. Vi är försiktigt optimistiska, han klarar sig riktigt bra.

– Han har fått mycket arbetsuppgifter från Vita husets stabschef han nu ägnar sig åt.

Conley beskrev att presidenten fått diagnos för ”72 timmar sedan”, vilket skulle innebära att Trump fått diagnosen på onsdag och inte på torsdag som Vita huset tidigare hävdat.

Conley fick också upprepade frågor av den samlade pressen om presidenten verkligen inte behöver extra syre.

– Han får inget extra syre nu.

Har han fått det tidigare?

– Han har inte fått det idag och inte igår.

Presidenten kommer att få antivirusläkemedlet remdesivir i fem dagar, uppgav läkarna på sjukhuset.

Bara ”lite överviktig“

På frågan om riskfaktorer med tanke på hans ålder säger Sean P Conley:

– Han är 74 år, han är man och han är lite överviktig, men i övrigt har han en god hälsa.

ANNONS

LÄS MER:Trumps sjukdom är en global angelägenhet

Att man ändå lade in presidenten på sjukhus förklarade läkaren Conley med:

– Jag rekommenderade att vi tog presidenten till sjukhuset som en försiktighetsåtgärd för att kunna övervaka hans tillstånd och för att kunna ge honom den hjälp han kan behöva.

På frågan om när Trump kan skrivas ut säger läkaren Conley:

– Jag vill inte säga ett datum nu.

– Men vi satte in avancerade behandlingar tidigt. Det är svårt att se hur detta utvecklas, men vi utvärderar det varje dag.

LÄS MER:Så vårdas Donald Trump på sjukhuset

LÄS MER:Då kan vicepresident Pence ta över makten från Trump

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS