Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

USA:s president Donald Trump.

Trump: Källor är fabricerade medielögner

President Donald Trump vevar mot amerikanska medier i en serie tweetar, nyss hemkommen från en niodagarsresa till bland annat Natotoppmötet i Bryssel och G7-mötet i Italien.

"Jag tror att många av läckorna från Vita huset är fabricerade lögner hopsatta av fejknyhetsmedier", skriver han.

"Så fort ni ser orden 'uppger källor' i fejknyhetsmedier, och de inte nämner namn, är det väldigt troligt att de källorna inte existerar utan är uppdiktade av fejknyhetsskribenter."

Hans utspel kommer sedan The Washington Post publicerat besvärande uppgifter om Trumps svärson och rådgivare Jared Kushner.

Enligt tidningens källor ska Kushner i samtal med Rysslands USA-ambassadör ha föreslagit en hemlig, säker kommunikationskanal mellan Trumps övergångsstab och Kreml.

Ministern för inrikes säkerhet, John Kelly, rycker ut till försvar för Kushner och hans förslag om en sådan kanal. Det är bra för USA:s regering, anser Kelly:

- Det är enligt min mening såväl normalt som acceptabelt. Alla sätt att kommunicera med människor, särskilt i organisationer som kanske inte är särskilt välvilligt inställda mot oss, är bra, säger Kelly till tv-kanalen ABC.

I en annan tv-intervju, i Fox News, pekar Kelly på vikten av att inse den ryska informationen i en hemlig kommunikationskanal kan vara avsiktligt falsk.