Trump: Jag är immun mot corona

USA:s president Donald Trump säger att han är immun mot covid-19.
– Det ser ut som jag är immun lång tid framöver eller kort tid framöver, jag vet inte. . .  Men jag är immun, säger han i en intervju med Fox News.

ANNONS
|

Uttalandet kommer sedan Vita husets läkare Sean Conley meddelat att Trumo inte längre bedöms utgöra en smittorisk för andra. Detta sedan Donald Trump återigen testades för covid-19 i lördags.

Conley beskriver inte Trump som fri från covid-19, men säger att det inte längre finns något som tyder på att viruset aktivt förökar sig.

Trump lades in på sjukhus den 2 oktober sedan han smittats av coronaviruset.

Med mindre än fyra veckor kvar till presidentvalet har Trump varit angelägen om att återgå till sin kampanj. I lördags klev han ut på Vita husets balkong och meddelade inför en inbjuden folkmassa att han mådde toppen. Det 20 minuter långa talet var en uppvärmning inför mer omfattande kampanjmöten i Florida på måndag, Pennsylvania på tisdag och Iowa på onsdag.

ANNONS

Trumps politiske utmanare Joe Biden har kritiserat presidenten för att ordna stora valmöten under pandemin.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS