Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

USA:s president Donald Trump är fast besluten att Nordkorea ska avveckla sina kärnvapen, men säger att det inte är någon brådska. Arkivbild.

Trump: Ingen brådska med nedrustning

USA:s president Donald Trump meddelar en vecka före mötet med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un att slutmålet är att diktaturen avvecklar sina kärnvapen, men att det inte är någon brådska.

Trump, som talade vid en pressträff i Vita huset, säger samtidigt att sanktionerna mot Nordkorea kommer att ligga kvar fram till dess att nedrustningen är genomförd.

Förberedelserna inför toppmötet i Vietnam den 27 och 28 februari pågår för fullt. USA:s särskilda sändebud Stephen Biegun är på väg till huvudstaden Hanoi för att träffa sin nordkoreanska motsvarighet Kim Hyok-Chol.

Under tisdagen har Trump även talat i telefon med Sydkoreas president Moon Jae-In.

Moon säger i ett uttalande att han förklarat för Trump att Sydkorea är berett att återuppta det ekonomiska utbytet med Nordkorea som en uppmuntring till Pyongyang att ta tag i nedrustningen. Det kan innebära att sydkoreaner tillåts turista i norr och att vägar och järnvägar öppnas mellan länderna.