Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

President Donald Trump talar inför NRA:s årsmöte i Dallas.

Trump: Inga skärpta vapenlagar

President Donald Trump lovar att inte skärpa USA:s vapenlagar.

Det är andra året i rad som Trump talar på den mäktiga vapenlobbyorganisationen National Rifle Associations årsmöte (NRA).

Än en gång föreslog presidenten att lärare ska beväpnas och att säkerheten på skolorna ska skärpas för att hindra fler skolskjutningar som den i Parkland, Florida, där 17 människor sköts till döds i februari.

Trump avfärdar den opinion för striktare vapenlagar som har växt sig starkare efter skolskjutningen i Parkland.

– Våra hjärtan brister för varje amerikan som har lidit, sade Trump, som avfärdade begränsningar för civila som vill köpa halvautomatiska vapen.

Vicepresident Mike Pence, som talade före Trump, sade att det skrivs för mycket om sorgen efter masskjutningar och inte tillräckligt om "goda människor" med vapen.

Båda talade om "falska nyheter", "häxjakten" i ryssutredningen och hyllade den amerikanska flaggan.

Efter skolskjutningen i Parkland har flera manifestationer hållits med krav på hårdare vapenkontroll. I slutet av mars samlade studenter hundratusentals människor i Washington.

Kongressen har dock inte agerat och opinionsundersökningar visar att folkets starka åsikter börjar svalna med tiden, precis som efter tidigare masskjutningar.

Trump kritiserade på fredagen länder som Storbritannien och Frankrike, där vapenlagarna är tuffa. Han sade att attacker där hade kunnat förhindras om medborgare varit beväpnade.