Trump utanför vita huset inför pressen
Trump intervjuas av journalister strax innan en resa till Texas den 12 januari i år. Bild: Gerald Herbert

Trump fick coronavaccin – innan han lämnade Vita huset

När Biden och Harris vaccinerade sig var det inför tv-kameror och stora pressuppbåd. Men huruvida förre presidenten Donald Trump fått vaccin har varit höljt i dunkel. Tills nu.
– Han fick det enskilt för en månad sedan, säger Trumps rådgivare till New York Times.

ANNONS
|

Trumps tid i Vita huset har redan gått till historien och hans fyra år som president lär för lång tid framöver diskuteras och analyseras. Innan han vägrade erkänna sig besegrad i valet, och innan han anklagades för att ha uppviglat till stormningen av Kapitoleum, var han dessutom sjuk i covid-19.

Fick vaccin i Vita huset

Sedan dess har flera vaccin tagits fram och blivit godkända, såväl i USA och EU som resten av världen. Huruvida Donald Trump själv fått vaccin har dock tidigare varit okänt. Men nu, efter att Trump gjort något av en comeback på den politiska arenan, uppger en av hans rådgivare att han och hustrun Melania vaccinerats. Något som ska ha skett i Vita huset för omkring en månad sedan.

ANNONS

Uppmuntrade publiken att ”ta sin spruta”

Frågan ställdes av New York Times reporter efter att Trump framträtt i Orlando, Florida, på den konservativa konferensen CPAC. I sitt tal uppmanade han för första gången publik att vaccinera sig mot covid-19.

– Alla borde gå och ta sin spruta, utropade Trump inför åhörarna.

Trump talar på CPAC
Det var efter Trumps tal på konferensen CPAC i söndags som de nya uppgifterna framkom. Bild: John Raoux

Vaccin från både Moderna och Pfizer var i januari godkända för användning i USA. Vilket av dessa som Donald och Melania Trump vaccinerats med är i nuläget inte känt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS