Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ivanka Trump. Arkivbild.

Trump försvarar Ivankas mejl

USA:s president Donald Trump avfärdar att det skulle finnas likheter mellan Ivanka Trump och hans tidigare motståndare Hillary Clintons användande av privata mejladresser för officiella mejl, och kallar påståendena för "fake news", falska nyheter.

Under presidentkampanjen 2016 var president Trump skarpt kritisk mot Hillary Clinton, och hävdade att hon brutit mot lagen.

Men Ivanka Trumps mejl innehöll inte hemlig information och hon använde inte samma typ av server, uppger presidenten, som anser att hans dotter inte har gjort något fel.

Enligt The Washington Post skickade Ivanka Trump under 2017 hundratals mejl i officiella ärenden till medhjälpare och tjänstemän i strid mot federala regler om diarieföring.

- Tidigt och under en kort period skickade Ivanka några mejl. De var inte hemliga som Hillary Clintons. De blev inte raderade som Hillary Clintons, säger Trump.

Trumps försvar av sin dotter har inte lyckats blidka kongressledamöter, som planerar att utreda om Ivanka Trump brutit mot några regler.

En talesperson för Ivanka Trumps advokat har bekräftat att hon använt ett privat epostkonto innan hon fått information om reglerna och säger att all mejlkorrespondens med koppling till Vita huset har lämnats in för arkivering för flera månader sedan.