Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Donald Trump och Rick Santorum. Arkivbild.

Trump får nytt tungt stöd

Rick Santorum, som tidigare både själv varit presidentaspirant och stöttat Floridasenatorn Marco Rubio, ger nu sitt stöd till Donald Trump. Samtidigt stördes ett av Trumps valmöten i New Mexico av stenkastning och starka protester.

Den djupt religiöse tidigare Pennsylvaniasenatorn berättar för Fox News om stödet till den kontroversielle affärsmannen. Skälet är Trumps lista över möjliga kandidater till Högsta domstolen.

Den viktigaste frågan är att bevara konstitutionen i detta land och en liberal högsta domstol kommer att förstöra den, säger han.


Donald Trump är ensam kvar bland republikanska presidentaspiranter och har vunnit stort i primärvalen. Han vann också tisdagens primärval i delstaten Washington, uppger nyhetsbyrån AP på Twitter, och kammade därmed nya viktiga delegater till sommarens partikongress i Cleveland, Ohio.

Förra veckan presenterade Trump en lista på elva domare som han skulle överväga att utse, om han väljs till president, som ersättare till den konservative HD-domaren Antonin Scalia, som nyligen avled.


Rick Santorum gav upp försöken att bli Republikanernas kandidat till Vita huset i februari. Han vann nomineringsmötena i Iowa för fyra år sedan men lyckades i år bara skrapa ihop en procent av stödet när det amerikanska primärvalet drog igång i delstaten.

Samtidigt kommer uppgifter om stenkastning och upprörda protester utanför Donald Trumps valmöte i Albuquerque, New Mexico, under tisdagskvällen lokal tid.


Kaos utbröt när demonstranter, vissa av dem med mexikanska flaggor, började ta sig över barrikader och slänga stenar. Enligt CNN var det minst 500 personer på plats.

"Demonstranter slänger nu flaskor och stenar mot våra polishästar", twittrade polisen enligt AFP.

Trump hade när protesterna eskalerade redan lämnat mötet.