Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Det blir inga tullar mot Mexiko, enligt USA:s president Donald Trump.

Trump: Det blir inga Mexikotullar

Det blir inte några amerikanska tullar mot Mexiko från och med nästa vecka som planerat. Efter tre dagars förhandling är länderna överrens om åtgärder för att minska antalet migranter som tar sig genom Mexiko mot USA.

I ett gemensamt uttalande säger länderna att Mexiko kommer att vidta åtgärder utan motstycke för att förhindra strömmen av migranter som färdas genom landet mot USA, inklusive att sätta in nationalgardet.

Vidare säger länderna att Mexiko speciellt ska arbeta med att stoppa människohandel och smuggling. USA kommer dessutom att skicka tillbaka migranter till Mexiko under tiden som deras ärenden utreds i USA.

USA:s president Donald Trump har tidigare hotat med tullar på fem procent på alla varor från Mexiko från och med måndag.

På natten mot lördag svensk tid skriver i stället presidenten på Twitter att han är "glad över att informera er om att USA har kommit fram till ett undertecknat avtal med Mexiko. Tullarna som skulle ha trätt i kraft från USA mot Mexiko på måndag, är härmed uppskjutna på obestämd framtid".

"Mexiko har i sin tur gått med på att vidta hårda åtgärder för att begränsa antalet migranter genom Mexiko", fortsätter han.