Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trump börjar om med kampanjteamet

Vita husets kommunikationsdirektör Michael Dubke har sagt upp sig, efter endast tre månader på jobbet. Källor uppger för nyhetskanalen NBC att Donald Trump nu försöker återsamla det lag som hjälpte honom att vinna presidentvalet.

Enligt nätidningen Axios News sade Dubke upp sig redan den 18 maj, men han ska ha stannat kvar på jobbet tills president Donald Trump avslutat sin första utlandsresa.

"Anledningarna till att jag slutar är personliga, men det har varit en stor ära för mig att arbeta för president Trump och den här administrationen", skriver Dubke i ett mejl till sina vänner enligt sajten Politico.

Rör om i grytan

Dubke utsågs till kommunikationschef i februari, efter ett förflutet som strateg för det republikanska partiet och som grundare av mediebolaget Crossroads Media i delstaten Virginia.

- Han har uttryckt sin önskan om att lämna Vita huset, men gjorde det tydligt att han skulle stanna kvar under presidentens första utlandsresa, säger Donald Trumps topprådgivare Kellyanne Conway till Fox News.

Det har spekulerats om att Trump planerar att genomföra stora förändringar av personalstyrkan i Vita huset efter den senaste tidens skandaler, som uppges ha skapat kaos i stabens kommunikationsavdelning.

Enligt NBC News har de tidigare medarbetarna Corey Lewandowski och David Bossie, som deltog i kampanjarbetet, nu återinträtt i cirklarna runt Trump. Lewandowski var inte mindre kontroversiell än en del av de medarbetare som nu är på väg ut: han fick sparken redan före valet, bland annat efter ett uppmärksammat bråk med en journalist.

Färre framträdanden

Dubke, som slutar nu, ska enligt The Washington Post ha arbetat nära pressekreteraren Sean Spicer, bland annat med att sköta kommunikationen kring den sparkade FBI-chefen James Comey.

I kölvattnet efter beskedet om Comey gavs en rad olika besked om orsakerna till att FBI-chefen tvingades avgå, något som Dubke och Spicer fick hård kritik för. Spicer uppges få stanna kvar på jobbet, men ska göra färre offentliga framträdanden.

Dubke arbetade inte för Trump under valkampanjen och var en av få personer i staben som inte hade några nära band till Trump sedan tidigare.