Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Donald Trump och Melania Trump under en pressträff i ovala rummet där de träffade Kanadas premiärminister Justin Trudeau och hans fru, Sophie Grégoire Trudeau.

Trump attackerar NBC om kärnvapen

USA:s president Donald Trump attackerar NBC News och pratar om att företagets sändningstillstånd ska dras in. Detta sedan kanalen publicerat en artikel där källor citeras som menar att Trump vill tiodubbla antalet kärnvapen i USA.

"Med alla fejknyheter som kommer från NBC och kanalerna, vid vilken punkt är lämpligt att ifrågasätta deras licens? Dåligt för landet!", twittrade presidenten på onsdagen.

Senare på onsdagen fick han frågor om utspelet.

- Jag vill ha perfekt omskötta kärnvapen, men när de sade att jag vill ha tio gånger vad vi har nu, det är fullständigt onödigt. Vi kommer inte att behöva en ökning av kärnvapen, men en modernisering. De måste vara i toppform, sade Trump.

Han fortsatte att attackera NBC och kallade kanalens källor för "påhittade".

- Det finns inga källor, sade presidenten.

Enligt NBC News var det under ett möte i somras med höga beslutsfattare för nationell säkerhet som Trump gjorde sin vilja känd, säger tre myndighetskällor som deltog i mötet. Trump hade då fått presenterat för sig hur antalet kärnvapen i USA minskat stadigt sedan 1960.

Också USA:s försvarsminister Jim Mattis avfärdar NBC:s uppgifter.

"Den här typen av oriktig rapportering är oansvarig", säger Mattis i ett uttalande.