Passagerarflygplanet tvingades nödlanda på flygplatsen i Mogadishu efter att ett hål uppstått i flygplanskroppen.
Passagerarflygplanet tvingades nödlanda på flygplatsen i Mogadishu efter att ett hål uppstått i flygplanskroppen.

Trolig bomb bakom flygplansexplosion

Utredarna tror att det var en bomb som exploderade på ett passagerarflygplan i Somalia, uppger amerikanska regeringskällor. En man dog i explosionen, som tvingade planet att nödlanda på flygplatsen i Mogadishu i tisdags.

ANNONS
|

Den omkomne mannen tros ha sugits ut genom det hål som uppstod i planet och ska ha hittats i ett område utanför den somaliska huvudstaden, uppger lokala myndigheter.

Det är ännu inte klarlagt vad som orsakade explosionen. Men den serbiske piloten uppger att det troligen var en bomb, rapporterar den serbiska tidningen Blic. Även två amerikanska regeringskällor uppger för nyhetsbyrån Reuters att utredarna tror att det rör sig om en bomb.

Ingen grupp har tagit på sig det misstänkta attentatet, och ännu saknas teknisk bevisning att explosionen orsakats av en sprängladdning.

-Utredningen fortsätter, säger Somalias civila luftfartsdirektör Abdiwashid Omar, utan att nämna eventuella teorier om vad som hänt.

Tidigare fanns enbart uppgifter om två lindrigt skadade personer och flygbolaget Daallo Airlines har uppgett att alla 74 passagerare överlevde.

ANNONS

Två svenska soldater fanns ombord på planet. Ingen av dem skadades, enligt Försvarsmakten.

ANNONS