Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tre skottskadade i muslimsk lokal i Schweiz

Polisen bekräftar att tre personer har skottskadats. Strax efter skottlossningen ska polisen ha hittat en livlös kropp under en bro i närheten av bönelokalen, rapporterar tidningen 20 minuten.

Skottlossningen inträffade vid 17:30-tiden på måndagskvällen. Lokalen uppges vara belägen mitt i Zürich, nära centralstationen.

– Tre personer skadades. Vi vet inte hur skadeläget ser ut, uppger polisen enligt Blick.

– En större insats pågår efter en skjutning i en moské. Flera skadade. Förövaren har flytt platsen, skriver den schweiziska polisen på Twitter.

En misstänkt person jagas av polisen. Hundpatruller deltar i insatsen och poliserna ska ha kravallutrustning på sig, rapporterar tidningen 20 Minuten.

Polisen har uppgett för nyhetsbyrån SDA att offren var vuxna. De hittades i det islamiska centret. Om skottlossningen har någon koppling till lokalen och dess verksamhet, vill polisen inte bekräfta än. 

– Det måste ha varit någon utifrån. Vi är chockade, säger en person som frekventerar bönelokalen till tidningen Blick.

 

Livlös kropp hittad

En stund efter den misstänkta skottlossningen i den muslimska bönelokalen ska polisen ha spärrat av ett stort område under en bro. En livlös person har hittats på platsen, rapporterat tidningen 20 minuten. 

 

Texten uppdateras

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.