Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Tre personer skjutna i Istanbul

En skottlossning inträffade under onsdagskvällen i Turkiet. Skotten riktades mot restaurangbesökare i Istanbul, men det är ännu oklart om det fanns en måltavla för attacken.

Det var vid 17:30-tiden på onsdagskvällen som flera personer skadades när det sköts, till synes, urskiljningslöst mot en restaurang. Det rapporterar turkiska CNN.

Skottlossningen bröt ut framför restaurangen Hirasalti i området Faith Balat, i västra Istanbul. Enligt initiala uppgifter ska åtminstone två personer ha skadats. I nuläget misstänker man att det rör sig om ytterligare ett terrordåd, skriver La Repubblica. Den uppgiften håller emellertid inte en journalist på plats med om.

– Här är bilder från platsen där skottlossningen rasade i Faith Balat, Instanbul; tre personer skadades och enligt uppgift ska upprinnelsen ha varit en privat konflikt, inte terrorism, skriver den libanesiska journalisten Mhamad Kleit på Twitter.

 

Anställd och ägare träffades

En anställd uppges ha träffats av en kul i bröstet. Han ska ha förts till ett närliggande privat universitetssjukhus, hans tillstånd betecknas som allvarligt. Även restaurangägaren ska ha träffats, men han ska bara vara lindrigt skadad, enligt turkiska CNN. Den tredje personen som ska ha skadats vid skottlossningen finns det ännu inga uppgifter om.

Skottlossningen inträffade bara fem dagar efter att det inträffat en blodig massaker på den exklusiva nattklubben Reina i staden. IS har tagit på sig attentatet som krävde 39 personers liv och skadade åtskilliga fler.

 

Texten uppdateras

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.