Bild: Skärmdump Twitter
Bild: Skärmdump Twitter

Tre personer sköts till döds vid engelskt badhus

Den engelska staden Spalding chockades på tisdagsmorgonen av ett dubbelmord vid ett badhus i orten. Under dagen har uppgifterna kring händelseförloppet klarnat. Nu skriver flera tidningar att det är en man som skjutit ihjäl två kvinnliga familjemedlemmar. Även gärningsmannen ska vara avliden.

ANNONS
|

En skottlossning inträffade vid en swimmingpool i nordvästra England på tisdagsförmiddagen. Sjukvårdspersonal anlände tillplatsen i ambulanshelikopter och arbetade frenetiskt för att rädda livet på treskottskadade personer.

- Trots deras insats så gick det inte att rädda livet på någon av de skottskaddade, säger en talesman för sjukvårdspersonalen till Sky News.

Polisen bekräftar dödsfallen.

- Tre personer har hittats dödligt skadade, inklusive den misstänkte gärningsmannen. Det finns inga indikationer på att det ska vara en terrorrelaterad händelse och inga skott har avlossats av polis, säger en talesman till Sky News.

Enligt BBC har tre personer omkommit, två kvinnor en en man.

ANNONS

Lincolnshire Echo skriver att ett vittne påstått att en chef på badhuset försökt stoppa de skottskadades blödningar.

Gärningsmannen en av de döda

Det var strax efter klockan 09, lokal tid, som ambulanshelikopter och sex polisbilar larmades om en skottlossning på Pinchbeck Road i engelska Lincolnshire.

Enligt polisen ska gärningsmannen vara en av de döda, skriverIndependent.

- Det är en pågående polisutredning. Men vi letar inte efter en aktiv gärningsman i nuläget, säger en talesperson för den lokala polisen till tidningen.

Ambulanspersonalen ska ha blivit tillsagda att närma sig brottsplatsen med försiktighet

– Vår ambulanspersonal behandlade tre patienter som hade skottskador. Trots stora ansträngningar från alla på scenen patienterna dödförklarades, säger taleskvinna till Independent.

Inget motiv

I nuläget finns inget känt motiv till skjutningen. Polisen ska göra en teknisk undersökning av platsen. Vid etttiden på tisdagen skrev BBC att det fortfarande är mycket poliser på plats.

Three killed after shooting in Spalding https://t.co/cFiZp4ByCF pic.twitter.com/yqQnu52VKI

Inte terrorrelaterat

Polisens talesperson uppger också att det verkar vara en enskild händelse.

- Det finns ingenting som tyder på att det finns någon form av koppling till terrorism, säger han till Independent, och fortsätter:

- Inga skott har avlossats mot polisen.

De vädjar till allmänheten att hålla sig undan från området tills det är säkrat. Simhallen i anslutning till platsen där offren hittats döda har också stängts av. De meddelar på sin Facebook-sida att man stängt anläggningen efter en "incident i området"

Lokala medier skriver att det ska finnas en skola i närheten av platsen. Enligt Lincolnshire Echo ska skolan vara i lockdown, tillsvidare. Inga elever får lämna skolan. Strax efter klockan ett skriver BBC News att man har öppnat skolan igen.

ANNONS

Det ska finnas fler skolor i området, enligt tidningen har de inte fattat beslut om de ska hålla öppet.

– Vi har informerats om händelsen av polisen. Vi är inte i lockdown ännu men vi får se om vi kommer att få mer säkerhet för våra barn är alltid av största vikt för oss, säger en representant från en av skolorna till Lincolnshire Echo.

Vägarna kring mordplatsen hålls avspärrade för att polisen ska kunna jobba på platsen, enligt BBC.

Boende i området är chockade över det inträffade.

Labour-ledaren Jeremy corbyn skriver på twitter:

"Chockerande händelser i Spalding, Lincolnshire. Mina tankar går till offren och deras familjer"

Polisen i Spalding meddelar att man kommer att hålla en presskonferens i eftermiddag med anledning av det inträffade.

Nu, under tidig eftermiddag, skriver flera medier att mannen skjutit ihjäl två kvinnliga familjemedlemmar.

BBC skriver att beväpnad polisstormade ett hus i ett område nära Spalding. Huset ska ha haft en koppling till dubbelmordet.

Enligt Lincolnshire Echo ska polisen inte leta efter fler gärningsmän.

ANNONS