Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Våldsamma sammandrabbningar mellan palestinska demonstranter och israeliska soldater har skakat Gazaremsan med jämna mellanrum sedan mars. Arkivbild.

Tre palestinier döda i våldsamma protester

En 17-årig pojke i södra Gaza har avlidit efter att ha blivit skjuten av israeliska soldater i samband med protester vid den israeliska gränsen i närheten av staden Rafah, meddelar sjukvårdsmyndigheten i det Hamas-styrda området.

17-åringen är den tredje som har dött till följd av protester i Gaza under fredagen, då även en 12-årig pojke och en 43-årig man sköts ihjäl.

De våldsamma konfrontationerna mellan palestinska demonstranter och israeliska soldater har pågått sedan mars och har hittills krävt minst 157 palestiniers liv.

Oroligheterna har gått i vågor, där lugnare perioder följts av våldsamma dåd som i sin tur lett till nya sammandrabbningar.

20 juli dödades en israelisk soldat av en palestinsk man beväpnad med pistol. Israel svarade med bombningar mot flera palestinska mål innan man lyckades träffa ett avtal om eldupphör med Hamas. Men i onsdags bröt våldsamheterna ut igen, när tre palestinier dödades i israeliska flyganfall till följd av skottlossning mot israeliska styrkor längs gränsen.