Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Tre döda i USA efter masskjutning

En man har dödat tre personer i centrala Fresno, Kalifornien, enligt AP. Polisen kallar nu skjutningen för ett hatbrott.

 

En misstänkt man har gripits av polis efter att ha skjutit ihjäl tre personer, enligt AP. 

Mannen ska ha börjat skjuta mot ett fordon, där det första dödsoffret befann sig. Sedan förflyttade han sin längs en gata och avlossade flera skott längs vägen. Mannen ska ha skjutit mot flera personer vid flera olika platser, uppger NBC

En person dödades när denne gick längs vägen, medan det tredje offret dödades på en parkering i närheten av ett katolskt välgörenhetscenter, enligt NBC. 
 

Koppling till mord

Polisen i Fresno, Kalifornien, kallar händelsen för ett hatbrott, uppger CNN. Den misstänkte gärningsmannen ska tidigare ha uttryckt hat mot vita människor och myndighetspersoner, enligt polisen. De tre offren valdes ut på måfå men var alla vita. 

– Vi tror inte att detta är terrorrelaterat. Det här baseras endast på rashat, sa Jerry Dyer, polischef i Fresno, Kalifornien, till CNN.
 

Kriminell bakgrund

Enligt AP var gärningsmannen efterlyst sedan tidigare för inblandning i ett mord på en säkerhetsvakt på ett motell i Fresno förra veckan. Polisen i staden har tillkallat FBI för att få hjälp med utredningen. 

Enligt den lokala polisen ska gärningsmannen ha ett kriminellt förflutet och är tidigare straffad för bland annat brott mot vapenlagen och narkotikabrott. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.