Seouls borgmästare Park Won-Soon tog livet av sig, enligt myndigheterna.
Seouls borgmästare Park Won-Soon tog livet av sig, enligt myndigheterna. Bild: AP/TT

Trakasserianklagad borgmästare tog sitt liv

ANNONS

Sydkoreanska myndigheter bekräftar nu att borgmästaren i huvudstaden Seoul, Park Won-Soon, tog livet av sig.

Park anmäldes försvunnen av sin dotter under torsdagen, och hittades senare på dagen död i ett bergsområde i mångmiljonstaden. Han hade lämnat efter sig ett avskedsbrev där han bad om ursäkt, utan att gå in på för vad.

Medier i Sydkorea spekulerar om motivet till självmordet. Nyhetsbyrån Yonhap rapporterar att en tidigare sekreterare till Park tidigare i veckan lämnade in en anmälan om påstådda sexuella trakasserier från borgmästarens sida.

Park tillträdde som borgmästare 2011 och har figurerat i spekulationerna inför presidentvalet 2022. Han var känd som en jämställdhetsförespråkare och har tidigare hyllat de kvinnor som vittnat om sexuella övergrepp från mäktiga politiker under metoo-rörelsen 2018.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS