Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Federala poliser övervakar trafiken på Andra avenyn, i närheten av FN-skrapan, i New York.

Toppmöte skapar trafikelände

En besökande påve, närmare 170 världsledare - och många sura Manhattanbor. FN-toppmötet skapar kaos i New York.

Förberedelserna har pågått i veckor. Nyligen sade New Yorks polischef Bill Bratton att staden aldrig stått inför en sådan säkerhetsutmaning. Påven ska nämligen inte bara vistas i de avspärrade och övervakande kvarteren runt FN-skrapan på östra Manhattan. Hans helighet ska också besöka Ground Zero i söder, hålla en mässa i Madison Square Garden på västra sidan och besöka en katolsk skola i Harlem i norr.

För några veckor sedan samövade därför ett 50-tal lokala och federala myndigheter, men anspänningen är ändå tydlig hos de hundratals och åter hundratals poliser som är posterade runt FN-kvarteren.

New York-bor är luttrade och vana vid avspärrningar, korteger och helikoptrar, men det stundande toppmötet blir en prövning i hästväg.

Ytterligare en ovälkommen effekt för stadens teknikfrälsta är att leveranserna av teknikjätten Apples nya iphone försenas. Detta eftersom paketdistributionsbolaget UPS tvingats ställa in många leveranser på grund av avspärrningarna, skriver tidningen New York Post.