Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Toppdiplomat avslöjar ryska kontakter med Trump-kampanjen

Ryska regeringstjänstemän hade kontakter med medlemmar av Donald Trumps kampanjteam. Det säger en ledande rysk diplomat under torsdagen, enligt Washington Post.

När Trump frågats ut om sina band till Moskva, till följd av hans uttalanden till förmån för Rysslands president Vladimir Putin, har den blivande presidenten upprepade gånger förnekat att han haft någon kontakt med den ryska regeringen.

Men Rysslands vice utrikesminister Sergej Ryabkov uppger nu i en intervju med den statliga nyhetsbyrån Interfax, att "det fanns kontakter" med Trump-laget, rapporterar Washington Post.

– Självklart, vi känner de flesta som ingår i hans följe. Hans folk har alltid varit i rampljuset i USA och haft högt uppsatta positioner. Jag kan inte säga att alla, men en hel del av dessa personer har haft kontakt med ryska representanter, sa Ryabkov, enligt Washington Post

 

Planerar dialog med Trump

När det under gårdagen stod klart att Trump valts till USA:s näste president var det många i världen som beklagade amerikanernas val. En som däremot verkade vara ganska nöjd var Rysslands president, Vladimir Putin. Han gratulerade Trump till posten.

LÄS OCKSÅ: Putin gratulerar Trump – hoppas på bra samarbete

– Vi har just börjat fundera på vilka sätt som vi kan bygga dialog med den framtida Donald Trump-administration. Då ingår det även att titta på vilka kanaler som vi kommer att använda för dessa ändamål, sa Ryabkov, enligt Washington Post

Obama-administrationens tjänstemän har klandrat ryska hackare, som man misstänker har högt uppsatta kopplingar till underrättelsetjänst, för att ha infiltrerat ett e-postkonto tillhörande Clintons kampanjchef, John Podesta. De e-postmeddelandena släpptes sedan av Wikileaks i ett försök att skada hennes presidentvalskampanj.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.