Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Capitolium i Washington DC, USA. Demokratiska folkvalda utesluter inte möjligheten att dra president Trump inför riksrätt. Arkivbild.

Toppdemokrater utesluter inte riksrätt

Flera ledande namn inom Demokraterna säger att ett riksrättsåtal för att avsätta president Donald Trump fortfarande kan vara aktuellt.

I utgångsläget vill de dock göra egna utredningar av huruvida Trump försökte stoppa den särskilde åklagaren Robert Muellers Rysslandsutredning.

- Hindrande av rättvisan, om det bevisas, skulle vara grund för ett riksrättsåtal, säger Jerrold Nadler, ordförande i representanthusets justitieutskott, till NBC-programmet "Meet the Press".

Adam Schiff, ordförande i representanthusets underrättelseutskott, är inne på samma linje och Elijah Cummings, ordförande i husets utredningsutskott, ser riksrätt som en möjlighet, även om han "inte är där ännu".

Först vill Nadler med kollegor ta del av Muellers rapport i sin helhet och låta honom och justitieminister William Barr vittna, vilket de ska göra i början av maj.

I intervjuer med NBC och Fox News beskriver Trumps advokat Rudy Giuliani rapporten som "orättvis" och "full av förtal, lögner och förvrängning".