Jultomten och renarna får grönt ljus att resa in i Irland.
Jultomten och renarna får grönt ljus att resa in i Irland. Bild: Graham Hughes

Tomten välkommen på Irland

Irland har tuffa reserestriktioner och alla inresande resenärer måste sätta sig i karantän i två veckor. Nu har det irländska parlamentet beslutat om ett enda undantag.

ANNONS
|

Lugnande besked till alla barn på Irland.

Trots reserestriktionerna i de flesta länder i Europa, så även på Irland, kan en viktig resenär besöka landet i juletider.

Tomten.

Det irländska parlamentet har genom utrikesminister Simon Coveney godkänt jultomtens ansökan om att få resa in i landet till jul.

Jultomten får resa till Irland

– Vi har jobbat på frågan om jultomten i flera veckor. Det är viktigt att kunna berätta för alla barn i vårt land att jultomten har ett väldigt viktigt jobb. Han blir därför undantagen självkarantänsreglerna under två veckor och kan röra sig fritt mellan de irländska hemmen, säger utrikesminister Simon Coveney enligt Independent.

ANNONS

Coveney meddelar också att barnen måste ligga i sina sängar på juldagen och inte stanna uppe på nätterna.

– Ni måste hålla distans mellan varandra för att kunna hålla även jultomten säker från corona, säger Coveney.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS