De förfalskade kupongerna ledde till förluster på motsvarande nära 250 miljoner kronor för de företag som drabbades. Arkivbild.
De förfalskade kupongerna ledde till förluster på motsvarande nära 250 miljoner kronor för de företag som drabbades. Arkivbild. Bild: Ted S Warren/AP/TT

Tolv års fängelse för storskalig kupongbluff

ANNONS

En 41-årig kvinna i USA har dömts till tolv års fängelse efter storskalig kupongförfalskning som ledde till förluster på motsvarande omkring 250 miljoner kronor för drabbade företag.

Kvinnan och hennes medåtalade make låg bakom "vad som kan vara den största komplotten gällande kupongförfalskning någonsin", enligt åklagarna.

41-åringens hemgjorda kuponger var så sofistikerade att det krävdes experter på kupongförfalskningar för att kunna skilja dem från de äkta förlagorna. Det enda som väckte misstanke var att rabatten på kupongerna var lika stora som eller större än värdet på produkterna.

Kupongerna sålde kvinnan online under pseudonymen "Masterchef" till över 2 000 kunder mellan 2017 och 2020 och tjänade nära 400 000 dollar på verksamheten, motsvarande omkring 3,2 miljoner kronor.

ANNONS

Kvinnans make som ansvarade för frakten av kupongerna dömdes till över sju år i fängelse.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS