Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett tiotal journalister har gripits under en protest i Algeriet. Bilden visar studenter som tidigare i veckan protesterade mot president Abdelaziz Bouteflika.

Tiotal journalister gripna vid protest

Algerisk polis har gripit ett tiotal journalister under en demonstration i huvudstaden Alger. Totalt deltog omkring 100 journalister i protesten mot censuren av bevakningen av den senaste veckans protester i landet.

- Släpp våra kolleger, ropade demonstranter när journalisterna fördes bort av polis.

Journalister vid den statliga radion har uppgett att de blivit beordrade att inte rapportera om protesterna som pågått sedan förra veckan.

Protesterna i Algeriet startade i fredags då tiotusentals personer demonstrerade mot att president Abdelaziz Bouteflika ska kunna sitta kvar en femte mandatperiod. Sedan dess har dagliga protester brutit ut runt om i landet. Algerisk polis har bland annat använt tårgas för att skingra demonstranterna.

Protester är sällsynta i Algeriet, där det formellt råder förenings- och yttrandefrihet men myndigheterna i praktiken förföljer de som kritisera regeringen och hindrar demonstrationer och möten.