Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Michael Flynn utanför domstolen i Washington DC. Bilden är från en förhandling förra året.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tidigare Trumpman kan slippa fängelse

Michael Flynn, tidigare nationell säkerhetsrådgivare till USA:s president Donald Trump, har samarbetat så bra med utredare att han inte behöver sitta i fängelse. Det skriver den särskilde åklagaren Robert Mueller i ett domstolsyrkande.

Flynn avgick som säkerhetsrådgivare sedan det framkommit att han förtigit detaljer om sina kontakter med ryska företrädare. Robert Mueller utreder rysk påverkan på valrörelsen 2016 och eventuella kopplingar mellan Trumpkampanjen och Moskva, och Flynn har sedermera gått med på att hjälpa till i utredningen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Hans tidiga samarbete har varit särskilt värdefullt eftersom han (Flynn) var en av de första personerna i utredningen med lång och direkt insyn i händelser och frågor som utreds", står det i yrkandet enligt nyhetskanalen CNN.

Enligt yrkandet har Flynn deltagit i 19 förhör. Utredarna uppger att hans samarbetsvilja haft avsevärd betydelse och att den kan ha bidragit till att uppmuntra andra att samarbeta.

Michael Flynn avgick i februari i fjol efter bara 24 dagar på posten. Då hade det uppdagats att han ljugit för vicepresidenten om sina kontakter med Rysslands dåvarande USA-ambassadör Sergej Kisljak. Flynn har därefter medgett att han även ljugit för FBI om sina kontakter med Ryssland.