Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tidigare kampanjchef samarbetar med utskott

Donald Trumps förre kampanjchef Paul Manafort kommer inte att tvingas vittna inför senatens rättsutskott om sina kontakter med ryska företrädare.

Manafort var från början tillsammans med presidentens äldste son, Donald Trump jr, kallad att vittna i ett öppet förhör under onsdagen.

I helgen nåddes en överenskommelse om att skjuta upp utfrågningen i utbyte mot vittnesmål bakom stängda dörrar. Men in i det sista kom olika besked om överenskommelsen för Manaforts del. Han har nu börjat samarbeta och lämna över dokument och förhandlar om ett lämpligt datum för när han kan höras enskilt, enligt utskottet.

Det rättsutskottet vill veta mer om är ett möte med en rysk advokat i juni 2016 som Manafort deltog vid. Även Trumps svärson Jared Kushner och Trump jr deltog i mötet, där de utlovats komprometterande information om demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton.

Kushner hördes i tre timmar under tisdagen av representanthuset underrättelseutskott. Enligt demokraternas Adam Schiff var det "en väldigt produktiv" session. Det var Kushners andra dag i följd vid Capitol Hill, i måndags hördes han av senatens underrättelseutskott.

Flera utredningar pågår i såväl kongressens, FBI:s och olika underrättelsetjänsters regi.