Thailands hälsominister Anutin Charnvirakul hälsar kinesiska besökare välkomna på flygplatsen i Bangkok. Landet har nu beslutat att slopa kraven på att man ska kunna uppvisa vaccinationsbevis.
Thailands hälsominister Anutin Charnvirakul hälsar kinesiska besökare välkomna på flygplatsen i Bangkok. Landet har nu beslutat att slopa kraven på att man ska kunna uppvisa vaccinationsbevis. Bild: Sakchai Lalit

Thailand tvärvänder med covid-restriktioner

Förra veckan rapporterades det att Thailand skulle införa vaccinationsbevis för covid-19 för alla som reser in i landet. Nu ändrar sig regeringen och slopar det helt i stället.

ANNONS
|

I lördags meddelade Thailand att de skulle se över sina inreseregler till landet och att alla resenärer över 18 år skulle behöva ett giltigt vaccinationsbevis för covid-19 för att kunna besöka Thailand.

Knappt 48 timmar senare meddelar nu den thailändska hälsoministern Anutin Charnvirakul att man ändrar sig helt om beslutet, rapporterar Reuters.

– Att visa vaccinationsbevis skulle vara besvärligt och obekvämt, så därför är det vårt beslut att det är onödigt, säger Anutin Charnvirakul till Reuters reportrar.

Enligt hälsoministern ska besökare som inte vaccinerats också få inträde utan några särskilda begränsningar.

Förväntar sig miljoner med besökare från Kina

Anutin Charnvirakul säger också att Thailand förväntar sig att sju till tio miljoner kinesiska besökare kommer att resa till landet, vilket är en markant ökning från deras tidigare uppskattning på 5 miljoner.

ANNONS

– Detta är ett gott tecken för Thailands turistsektor. Landets ekonomi kommer att återhämta sig snabbt, efter att vi har ödelagts av covid under de senaste tre åren.

LÄS MER:Kina: 89 procent smittade i folkrik provins

LÄS MER:Fler länder covidtestar resenärer från Kina

LÄS MER:Rusning efter resor när Kina slopar karantän

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS