Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Somaliska soldater vid angreppet mot en regeringsbyggnad.

Terrorister anföll departement – 15 döda

En självmordsbombare i en bil körde rakt in i en regeringsbyggnad i Somalias huvudstad Mogadishu. I eldstriderna som sedan utbröt dödades 15 personer, däribland en biträdande minister.

Terrorrörelsen al-Shabaab säger sig ligga bakom angreppet, som inleddes när bilen med sprängmedel kördes in i en departementsbyggnad och detonerade.

Den kraftiga explosionen hördes över huvudstaden, en stor rökkolonn bolmade upp från platsen och ytterligare ett antal personer tog sig in i byggnaden och gick till attack.

Eldstrider utbröt i och kring departementsbyggnaden och attentatspersonerna dödade tio personer – bland dem en biträdande minister som också är parlamentsledamot.

- Byggnaden säkrades av säkerhetsstyrkor. De fyra som attackerade byggnaden sköts ihjäl. En annan gärningsperson var självmordsbombaren i bilen och han dog också, säger polischefen Ali Abdullahi.

En talesperson för al-Shabaab påstår att 20 personer dödades.

I en annan attack i Mogadishu dödades tre personer, varav en soldat, när en sprängladdning detonerades vid en väg i Mogadishu. Även där tar al-Shabaab på sig ansvaret.

Somaliska regeringsstyrkor har stridit mot den islamistiska och al-Qaida-kopplade terrorrörelsen i flera års tid. Den har drivits ut ur landets större städer, men har fortfarande kontroll över stora landsbygdsområden och genomför regelbundet terrordåd både i Somalia och i grannlandet Kenya.

I början av mars dödades ett 20-tal personer när al-Shabaab-terrorister genomförde ett bombdåd mot ett hotell i Mogadishu, som följdes av eldstrider och bränder.