Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Terrorattackerna - minut för minut

Händelseförloppet efter klockslag:

Klockan 22:00

Skott hörs nära tunnelbanestationen Goncourt mellan Jules Ferry Boulevard och Rue de la Fontaine au Roi.

Polis ber invånare att ta skydd i byggnader. Gator stängs av. Barer, restauranger och terrasser evakueras.

Rapporter kommer om att en skytt med Kalasjnikov har dödat flera personer på en restaurang i tionde distriktet.

En stund senare rapporteras det om en annan skjutning nära Bataclan i elfte distriktet.

Kl 22:05

Tre explosioner hörs vid arenan Stade de France där en match pågår mellan Frankrike och Tyskland.

Kl 22:16

Polisen bekräftar skjutning i tionde distriktet, en annan i elfte.

Kl 22:20

Rapporter om att människor springer omkring nära konserthuset Bataclan, bärandes på andra människor. Folk är skadade. Mycket blod.

Kl 22:30

Frankrikes president François Hollande – som var på matchen på Stade de France – uppges vara evakuerad och i säkerhet.

Kl 22:35

François Hollande, Manuel Valls och Bernard Cazeneuve i krismöte på inrikesministeriet, Place Beauvau.

Kl 22:40

Rapporter om minst 18 döda efter flera attacker.

Kl 22:40

Gisslandrama på konserthuset Bataclan i elfte distriktet. Flera hundra personer som gått för att se bandet Eagles of Death Metal, hålls som gisslan inne i byggnaden. Personer som lyckats fly vittnar om att en massaker pågår inne i byggnaden.

Kl 22:50

Minst tre döda efter de tre explosionerna på Stade de France. Minst 10 allvarligt skadade.

Kl 22:52

Minst 15 människor dödades och fem är i allvarligt tillstånd efter skotten i tionde distriktet.

Kl 23:05

Nya rapporter kommer om minst 40 döda i Paris. Fler döda i tionde distriktet än vad som tidigare uppgetts.

Kl 23:10

Åskådare som varit på matchen på Stade de France samlas på gräsmattan. Vissa försökte fly. Ingen får lämna arenan.

Kl 23:15

Två eller tre tungt beväpnade personer beskjuter polisen utanför konserthuset Bataclan där flera personer hålls gisslan.

Kl 23:27

Den nationella beredskapsplanen mot multi-terrorism "Le plan rouge Alpha" har satts i verket, enligt rapporter.

Kl 23:30

Förvirrad situation på konserthuset Bataclan. Oklart om skyttarna fortfarande är kvar i konsertsalen. Fransk militär är på plats.

Kl 23:35

Myndigheter säger till Parisborna att de inte får lämna sina hem.

Kl 23:50

Barack Obama säger att det här är "inte bara en attack mot Paris och det franska folket utan en attack mot hela mänskligheten."

LÖRDAG

Kl 00:00

François Hollande förklarar undantagstillstånd och "stängning av gränserna". Ingen får komma in i eller lämna landet.

Kl 00:20

Gisslan befinner sig fortfarande i konserthuset Bataclan.

Kl 0:25

Flera linjer i Paris tunnelbana stängdes efter attackerna, meddelar polisen på Twitter. Busstrafiken avbryts också.

Kl 00:30

Skolor och universitet stängs.

Kl 00:47

Attackerna i Paris genomfördes på sju olika ställen: Stade de France, konserthuset Bataclan, Voltaire Boulevard, i hörnet av Rue Bichat och Rue Alibert, Avenue de la Republique, Boulevard Beaumarchais, Rue Charonne.

Kl 00:48

Polisen skjuter två personer i konserthuset Bataclan efter att ha stormat byggnaden där gisslandramat pågick. "Det är en massaker", säger en polis på plats.

Kl 00:50

François Hollande ställer in sitt deltagande i G20-mötet på söndagen i Turkiet. Han kommer att sammankalla försvarsrådet lördag morgon.

Kl 01:10

Över hundra människor rapporteras vara döda efter terrorattackerna. Omkring 100 dödades i Bataclan, 18 i tionde distriktet vid Rue Bichat, 11 nära Rue de Charonne i elfte distriktet och 5 på Stade de France.

Kl 01:25

Minst tre angripare dödades av säkerhetsstyrkor under anfallet på Bataclan, där hundratals människor hölls som gisslan.

Kl 01:30

Presidenten, tillsammans med premiärministern, inrikesministern och justitieministern anländer till Bataclan.

Kl 01:35

Hollande meddelar att ytterligare 1 500 soldater kommer att ansluta sig till dem som redan mobiliserats efter terroristattackerna mot Charlie Hebdo i januari.

Kl 01:50

Ministerrådet godkänner dekretet om undantagstillstånd.

Kl 01:55

François Hollande lovar att kampen mot terrorismen kommer att vara hänsynslös.

Kl 02:20

Minst 120 människor uppges ha dödats under fredagskvällen.

Kl 02:27

En svensk ska ha dödats och ytterligare en svensk skottskadats, enligt uppgifter till UD från franska myndigheter.

Kl 07:42

Det råder inget höjt säkerhetsläge i Sverige meddelar säkerhetspolisen SÄPO.

Kl 08:18

"En feg och vidrig handling" Statsminister Stefan Lövfen fördömer attackerna i Paris.

Kl 08:29

"Den här gången är det krig" "Krig i centrala Paris" Franska tidningarna Le Parisien och Le Figaro beskriver gårdagens attacker i krigstermer.

Kl 09:54

Svenska polisen har infört höjd vaksamhet i hela landet efter attackerna i Paris.

Kl 10:28

Det cirkulerar rykten om att Islamiska staten IS har tagit på sig attackerna.

Kl 11:00

Den franske presidenten François Hollande uppger att terrorattackerna utfördes av extremistiska Islamiska staten enligt Reuters.

Kl 11:55

Enligt nyhetsbyrån Reuters har nu Islamiska staten tagit på sig dåden i Paris, i ett uttalande som nyhetsbyrån tagit del av.

Kl 13:24

Ett syriskt pass har hittats nära kroppen till en av självmordsbombarna, enligt fransk polis, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Kl 14:00

Det florerar rykten om att ett fordon med beväpnade män ska ha kört igenom en vägspärr på väg mot Paris. Samtidigt kommer uppgifter om att detta ska vara ett falskt alarm.

Kl 14:30

Eiffeltornet stänger på obestämd tid som en följd av terrorattentaten i Paris, enligt ledningen för turistattraktionen, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Kl 15:00

Nära självmordsbombarnas kroppar vid fotbollsarenan Stade de France har man hittat ett egyptiskt pass. Även en av gärningsmännen vid konserthuset Bataclan ska ha identifierats, enligt nyhetsbyrån AFP. Det ska röra sig om en fransk medborgare som är tidigare känd av fransk underrättelsetjänst.

Kl 15.29

Ett flygplan med destination Frankrike evakueras och hålls kvar i Amsterdam efter att en hotfull tweet skickats, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Kl 16:04

Polisen genomsöker en stadsdel nära den belgiska huvudstaden Bryssel i samband med terrorattackerna. En person grips, enligt BBC.

Kl 16.40

Franska inrikesministern Bernard Cazeneuve säger att skolorna hållas öppna som vanligt på måndag morgon.

Kl 16.51

Enligt Polisen har 34 svenskar registrerats som saknade efter terrordåden. Det innebär att de anmälts av anhöriga som inte kommit i kontakt med personerna. Polisen uppmanar till att de hör av sig omgående.

Kl 17.14

Polisens räder i Belgien uppges ha skett på tre olika adresser i området Molenbeek, en kommun nära Bryssel, rapporterar The Telegraph. Tre av de misstänkta för attacken i Paris bor i Bryssel, rapporterar medier i Belgien.

Kl 17.20

Uppgifterna kring att ett fordon med beväpnade män ska ha kört igenom en vägspärr på väg mot Paris, visar sig vara fel. Bilen som oroade polisen ska ha varit en man som ändrade kurs i sista stund för att ta en annan väg.

Kl 17.32

Grekiska myndigheter går ut med att innehavaren av det Syriska pass som hittades i anslutning Stadie de France kommit till Europa via Grekland i början av oktober, enligt Reuters.

Kl 18.11

Enligt Belgiens justitieminister Koen Geens gjordes räderna i Belgien på grund av att en bil med belgisk registreringsskylt setts nära konserthuset Bataclan i fredags kväll, skriver Aftonbladet.

Kl 19.01

TT bekräftar att flera av de personer som gripits av polis i Bryssel kan knytas till attentaten i Paris. Kopplingen mellan de gripna i Bryssel och Parisattackerna är bland annat en grå Volkswagen Polo som hyrts i Belgien och hittats utanför konserthuset Bataclan.

Kl 19.11

En av terroristerna försökte ta sig in på fotbollsarenan, men stoppades av en vakt. Han ska ha haft en biljett till matchen, men vid visitering upptäcktes ett bombbälte vilket ledde till att mannen detonerade sin sprängladdning utanför arenan, enligt Wall Street Journal.

Kl 19.15

Chefsåklagare François Molins håller presskonferens direkt från Paris. Han berättar att dödsantalet uppe i 129 personer. 352 är skadade, varav 99 i fortsatt kritiskt tillstånd.

Kl 19.20

En av terroristerna från konsertlokalen Bataclan är identifierad. Det är en man född 1985, som togs genom fingeravtryck. Han var känd av polisen, men har inte varit straffad tidigare.

Kl 19.26

Terrordåden ska ha utförts av tre olika terroristceller som sannolikt var koordinerade. Terroristerna använde samma typ av vapen. Kalashnikov med kaliber 7,62. Alla bar på samma typ av bomber, hade samma detonator och samma batteri.

Kl 19.32

Två bilar är inblandade. En Seat och en Polo. Bilarna ägdes av en belgare, som greps på gränsen mellan Frankrike och Belgien tillsammans med två andra i en tredje bil. Ingen av de tre gripna är tidigare kända av fransk polis.

Kl 19.47

BBC rapporterar att belgisk polis just nu är väldigt aktiv i Molenbeek, en liten stad som gränsar till Bryssel. Molenbeek har länge varit ett problemområde och har tidigare förekommit i terrorsammanhang, rapporterar TT.

Kl 20.25

Polisen berättar att det bara är ett litet fåtal av de 25 svenska medborgare man inte fått kontakt med under dagen som fortfarande inte hört av sig, skriver TT.

Kl 20.36

Frankrikes premiärminister Manuel Valls säger att landet kommer att fortsätta sina attacker i Syrien med målet att slå mot IS, rapporterar Reuters.

Kl 20.45

Två av de döda terroristerna som den franska polisen nu försöker identifiera, registrerades som flyktingar hos grekiska myndigheter tidigare i år, rapporterar AFP.

Kl 21.50

En svensk medborgare avled och ytterligare en skadades under fredagens terrorattentat. Enligt VLT, som hänvisar till Ekot, ska de båda vara kvinnor i 20-årsåldern från Västerås.

Kl 22.02

Reuters rapporterar om ett stort polispådrag vid Hotel Pullman i Paris sjunde arrondissementet. Området runt Eiffeltornet har utrymts.

Kl 22.06

Fransk polis spärrar av tunnelbanestationen Champs de Mars som ligger i närheten av Eiffeltornet, enligt Sveriges Radio.

Kl 22.20

En talesperson vid det franska inrikesdepartementet bekräftar att det ska ha rört sig om ett falskt alarm som utlöst polisinsatsen vid hotellet vid Eiffeltornet, enligt Reuters.

SÖNDAG

Kl 06:00

Antalet döda efter dåden är uppe i 129. Utöver det är drygt 350 personer skadade, varav 99 befinner sig i kritiskt tillstånd, enligt TT.

Kl 09:00

Fransk polis har hittat en av bilarna som tros ha använts vid terrorattackerna, rapporterar AFP.

Kl 11.38

Flera automatgevär har påträffats i den övergivna bil, som kopplas till skjutningen vid en restaurang i fredags, enligt AFP.

Kl 14:17

Efter attentatet i Paris kallar Frankrike till ett EU-möte för att diskutera säkerheten. Till mötet som ska hållas den 20 november är justitie- och inrikesministrarna i medlemsländerna inbjudna.

Kl 14:28

Totalt sju har gripits i Bryssel. Samtliga ska vara kopplade till attackerna, uppger TT.

Kl 15.03

Poliser patrullerar Place de la Republique, där många hundra människor samlats. Efter som det betraktas som en spontan samling griper man inte in.

Kl 15.14

Det talades initialt om bombbälten, men nu står det klart att samtliga sju attentatsmän bar identiska bombvästar.

Kl 15.24

New York Times uppger att polisen jagar en åttonde misstänkt gärningsman.

Kl 15.27

Le Monde uppger att polisen utreder tre franska bröder som är boende i Belgien. Två av bröderna kopplas till de hyrbilar som tidigare omskrivits, den Seat som hittades i Montreuil och den Volkswagen Polo som återfanns utanför Bataclan

Kl 15.31

Enligt UD har samtliga saknade svenskar som befann sig i Paris efter attentaten nu fått kontakt med sina anhöriga. Det finns inga rapporter om ytterligare skadade. UD uppmanar resenärer att följa råd från franska myndigheter.

Kl 16.41

Enligt SvD samarbetar Svenska Säpo med Frankrike med anledning av terrorattacken. De har dessutom personal på plats i Paris, skriver Sirpa Franzén, pressansvarig för Säpo, i ett mail till SvD.

Kl 17.18

Fler uppgifter om de franska bröderna: En dog i attackerna. En annan är omhändertagen i Belgien. Den tredje antingen deltog i attackerna och dog i dåden eller befinner sig på fri fot, skriver AFP.

Kl 17.48

Belgien har utfärdat en international arresteringsorder i jakt på den tredje brodern, som ska vara på fri fot och jagas av polisen, rapporterar public servicekanalen France Info.

Kl 18.43

Människor rusar från minnesceremonin på Place de la Republique. Panik uppstår, rykten om skottlossning sprids.

Kl 18.52

Det var falskt alarm på Place de la Republique. Troligen har ungdomar smällt smällare.

Kl 19.32

Flera terrorister identifierade.

En 20-årig man som sprängde sig själv vid Stade de France är inte ännu namngiven, men tre av sju terrorister som dog vid attentaten är identifierade.

- Den franska medborgaren Ismaël Omar Mostefaï, 29 år, var boende utanför Paris. Han sprängde sig själv på Bataclan och ska ha kända kopplingar till islamistiska extremister.

- Ahmed Almuhamad, 25 år, sprängde sig själv vid arenan Stade de France. Hans pass ska ha hittats bredvid kroppen, enligt flera europeiska medier.

Dessutom är tre bröder misstänkta för inblandning i terrorattentaten. De är fransmän boende i Belgien.

- En av bröderna, Ibrahim Abdeslam, 31 år, sprängde sig själv vid en självmordsattack på restaurang Le Comptoir Voltaire.

- En annan av de tre bröderna Abdeslam greps i Molenbeek Saint-Jean under lördagen.

- Den sista av de tre, Salah Abdeslam, 26, jagas nu internationellt efter att polisen gått ut med hans namn och bild. Beskrivs som farlig och tros ha varit delaktig i terrordåden i Paris.

Kl 19.51

Terroristerna i Paris kommunicerade med kända medlemmar från Islamiska staten i Syrien, uppger amerikanska och franska säkerhetstjänstemän för NY Times.

Kl 21.32

Migrationsverket överväger att helt sluta lita på pass från Syrien, efter uppgifter om att IS säljer falska Syriska pass, rapporterar SVT.

Kl 21.50

Två IS-fästen blir sönderbombade efter en massiv fransk flygattack i Syrien under söndagskvällen, uppger franska myndigheter. Bombningarna ska ha riktats mot övningsområden och ett rekryteringscenter för IS-terrorister i Raqqa, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

MÅNDAG

Kl 00.30 - 05.10

Franska polisens specialstyrkor slår till i flera franska städer, sannolikt med koppling till terrordåden,

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.