Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Taxibranschen i kris – odlar grönsaker på biltaken

Taxiförarna har haft det tufft under pandemin i Thailand. För att visa exakt hur tufft har två taxibolag i huvudstaden Bangkok anlagt små trädgårdar på de avställda bilarna.

Takodlingar har fått en ny innebörd sedan två taxibolag i Thailands huvudstad Bangkok anlagt odlingar på taxibilar som tagits ur trafik, skriver AP. På en parkeringsplats i Bangkok står långa rader med taxibilar med miniatyrträdgårdar på taken som sköts om av taxibolagens förarna.

Syftet är inte att få alternativa inkomster när kunderna uteblivit till följd av pandemin, snarare att uppmärksamma hur hårt taxinäringen drabbats. När kunderna uteblivit har många taxiförare inte ens kunnat betala sina dagliga utgifter för fordonen, något som lett till att många övergett sina bilar eller återvänt till sina hem på landsbygden.

Med nya stora coronautbrott i år har taxibranschens kris förvärrats ytterligare.

– Om vi inte får hjälp snart kommer vi att vara riktigt illa ute, säger Thapakorn Assawalertkul, vd i ett av taxibolagen, till AP.

Enligt honom är grönsaksodlingarna både en protestaktion och ett sätt att ge personalen mat på bordet under dessa svåra tider.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.