70 personer har skadats i samband med en tågkrock i Spanien. Arkivbild.
70 personer har skadats i samband med en tågkrock i Spanien. Arkivbild. Bild: Joan Mateu Para

Tågkrock i Spanien – flera skadade

Två tåg har krockat i Spanien, rapporterar Reuters. Krocken ägde rum i Katalonien under onsdagsmorgonen och enligt nyhetsbyrån ska omkring 155 personer ha skadats.

ANNONS
|

Tågolyckan inträffade under onsdagsmorgonen i Katalonien, i nordöstra Spanien, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Enligt lokala medier ska olyckan ha inträffat i Montcada i Reixac-Manresa utanför Barcelona.

Flera personer ska ha skadats lindrigt i krocken och enligt den spanska tidningen El Mundo kan det röra sig om upp emot 155 personer. Sammanlagt 18 ambulanser har skickats till platsen.

Olyckan ska ha inträffat i samband med att ett tåg backat på ett annat, stillastående tåg. Flera personer har vårdats av sjukvårdspersonal på plats vid stationen.

Passagerare har berättat för El Mundo om hur de hörde en hög smäll och sedan föll till marken. Enligt fler vittnesuppgifter från platsen rörde sig det stillastående tåget flera meter i samband med krocken.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS