Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Tågkrasch i Barcelona - 54 skadade

Ett tåg kraschade på en tågstation i Barcelona under fredagen. 54 personer är skadade, enligt spanska källor. En person uppges vara allvarligt skadad.

Kraschen inträffade mitt i hjärtat av Barcelona på fredagsmorgonen. Ett tåg som avgick från Sant Vicenc de Calders vid 06-tiden krockade vid tågstationen Francia i Barcelona.

Av de 54 skadade fördes 51 personer till sjukhus. En person ska vara allvarligt skadad, skadorna ska dock inte vara livshotande. Inget dödsfall har rapporterats, enligt tidningen El País.

Kraschade vid parkering

Tåget kolliderade vid hållplatsen på stationen när det var i färd med att parkeras, meddelade ansvarig myndighet i Barcelona, enligt El País.

– Tåget höll på att bromsa annars kunde konsekvenserna ha blivit mycket värre. Tåget spårade ur till följd av kollisionen, förklarade tjänstemannen Josep Rull för El País.

Nio ambulanser och elva räddningsfordon skickades till platsen.

Inga rapporter om skadade svenskar

Det finns ännu inga rapporter om vilka nationaliteter personerna som skadats har. Initialt verkar inga svenskar ha skadats.

– Vi har i nuläget inga uppgifter om att det ska finnas några skadade svenskar. Ambassaden i Madrid undersöker händelsen och är i kontakt med lokala myndigheter, säger Johanna Westlund, presskommunikatör på UD.

 

Texten uppdateras

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.